T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Kaya Karakaya Ortaokulu

I'm Growing With My Dreams (Hayallerimle Büyüyorum)

I'm Growing With My Dreams (Hayallerimle Büyüyorum)

Okulumuz I'm Growing With My Dreams (Hayallerimle Büyüyorum) eTwinning projesine ortak oldu. Proje, öğretmenimiz Menekşe ÇEKİÇ tarafından gönüllü öğrencilerimizle  yapılmaktadır. Projede farklı illerden 9 Türk, 2 Azeri olmak üzere toplam 13 okul yer almaktadır.

Küçükken hayallerimiz her şeyimizdir. Çocukken tertemiz hayaller ile her şeyin olabileceğine inanmak insanın içindeki en büyük güçtür. Bütün çocukların oyunları hayalleri üstünedir. Oyuncak arabalar uçar, pespembe evlerde bebekler oynatılır. Resimlerde bulutlar bile rengarenktir. Sonra bu hayallere gerçeklerin yükü biner.  Bu güç ile hayallerimizi çevremizin bizi etkilemesine izin vermeyerek başarabileceğimize inanarak gerçekleştirebiliriz.

Bir doktoru, bir avukatı ya da bir sinema sanatçısını gördüğümüzde kendimizi onların yerine koyar ve hayaller kurarız. Bu hayallerin gerçekleşmeyeceği büyüdükçe çevremiz tarafından öğretilir. Oysaki hayallerimizin peşinden koşmak onları gerçekleştirilebilir kılar. Hayallerimiz üzerine belirlediğimiz hedef ve amaçlar bizi başarıya götürür.

Biz de projemizde öğrencilerimizin hayallerine ulaşabilmeleri için yol gösterici olmaya çalışacağız. Öğrencilerimize hayal ettikleri meslekler konusunda farkındalık yaratmak, bu mesleklerin gerektirdiği nitelikleri araştırmalarını sağlamakla birlikte bu mesleklere ulaşabilmeleri için hayallerinin peşinden koşmak ve başarmak motivasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz.

24-03-202324-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.03.2023 - Güncelleme: 24.03.2023 10:58 - Görüntülenme: 129
  Beğen | 0  kişi beğendi